Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Purjolöksstuvning i smördeg

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

God förrätt som passar både före fisk och kött.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smöra krustadformar eller snäckskal. Tryck ut smördeg i formarna, skär runt kanterna. Fyll med torra, gula ärtor och grädda i ugnen, 200 grader, ca 15 min.
  2. Skär purjon i ringar och bryn dem i hälften av smöret. Låt dem småputtra på svag värme ca 20 min eller tills purjon blivit mjuk. Tillsätt resten av smöret, rör i mjöl och grädde och låt koka ihop till en stuvning.
  3. Smaka av med konjak, salt och peppar. Låt svalna.
  4. Alldeles innan servering - Fyll formarna (som tömts på ärtor först förstås) med stuvningen. Grädda i 200 grader, 3-4 min.
  5. Toppa med sikrom el dyl och servera direkt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.