Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rabarber- och smörbullar

 
  • Serverar: 40 portioner
Skriv ut

Saftiga bullar med en gömma av rabarber.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med fyllningen. Skär rabarbern i bitar och lägg den tillsammans med socker i en kastrull. Koka rabarbern på svag värme tills den är mjuk. Tillsätt kardemumma och smör eller margarin i klickar och rör så att allt blandas väl. Ställ blandningen kallt.
  2. smula jästen i en bunke. Smält matfettet i en kastrull och tillsätt mjölk. Låt degvätskan bli fingervarm, 37 grader. Häll lite av degvätskan över jästen och rör.
  3. Tillsätt resten av degvätskan, ägg, sirap, salt, kardemumma och det mesta av mjölet. Arbeta ihop till en kladdfri deg. Låt degen jäsa i 30 minuter.
  4. Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta den något. Dela degen i två delar och kavla ut varje till en rektangulär platta. Dela varje i 20 jämnstora bitar, ca 8x8 cm.
  5. Lägg ca 1 msk av fyllningen i mitten på varje degbit. Nyp ihop kanterna och lägg bullen med skarven nedåt på en bakpappersklädd plåt. Låt bullarna jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
  6. Sätt ugnen på 225 grader.
  7. Grädda bullarna i mitten av ugnen i ca 8 minuter och låt dem svalna på galler. Pensla bullarna med smält matfett och doppa dem i socker.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.