Saftiga bullar med en gömma av rabarber.
Instruktioner
- Börja med fyllningen. Skär rabarbern i bitar och lägg den tillsammans med socker i en kastrull. Koka rabarbern på svag värme tills den är mjuk. Tillsätt kardemumma och smör eller margarin i klickar och rör så att allt blandas väl.
Ställ blandningen kallt.
- smula jästen i en bunke. Smält matfettet i en kastrull och tillsätt mjölk. Låt degvätskan bli fingervarm, 37 grader.
Häll lite av degvätskan över jästen och rör.
- Tillsätt resten av degvätskan, ägg, sirap, salt, kardemumma och det mesta av mjölet. Arbeta ihop till en kladdfri deg. Låt degen jäsa i 30 minuter.
- Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta den något.
Dela degen i två delar och kavla ut varje till en rektangulär platta. Dela varje i 20 jämnstora bitar, ca 8x8 cm.
- Lägg ca 1 msk av fyllningen i mitten på varje degbit. Nyp ihop kanterna och lägg bullen med skarven nedåt på en bakpappersklädd plåt. Låt bullarna jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Grädda bullarna i mitten av ugnen i ca 8 minuter och låt dem svalna på galler. Pensla bullarna med smält matfett och doppa dem i socker.
Publicerat den
1 september 2012
Liknande recept
Skriv kommentar