Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Räkor i currystuvning

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

I boken "Våra hundra bäst" som jag köpt på loppmarknad finns detta recept:

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rensa räkorna.
  2. Fräs smöret, curryn och vetemjöl. Späd litet i sänder med gräddmjölken och låt stuvningen koka i 5 minuter.
  3. Smaksätt ev. med lite salt. Om räkorna är mycket salta kan man lägga dem i mjölk sen de rensats, för att stuvningen inte ska bli för salt.
  4. Tag gärna undan en del av räkorna till garnering.
  5. Blanda räkorna i den färdiga stuvningen, som sen inte får koka.
  6. Häll upp stuvningen på varmt serveringsfat eller servera den på tunna smörstekta eller rostade brödskivor. Du kan också skära åtta skivor av en baguette på skrå som du rostar helt lätt och serverar med currystuvningen och räkor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.