Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Räkor på jasminbädd

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Låter intressant.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rensa paprikor och purjolök och skär dem i strimlor. Hetta upp stekpannan och stek paprikan med curry i matoljan tills den mjuknar, tillsätt därefter purjolöken.
  2. Slå över matlagningsgrädden och buljongen och pressa i vitlöksklyftorna låt puttra på svag värme i 10 minuter. Koka riset med buljongtärningarna. Efter eget önskemål kan man tillsätta en sked cognac i currysåsen.
  3. Stek räkorna snabbt i en stekpanna eller lägg ner dem i currysåsen innan servering så de blir lite varma.
  4. Lägg upp riset på talrikarna och gör en liten grop i mitten och häll därefter över currysåsen med paprika och purjolök. Lägg räkorna i gropen.
  5. Servera gärna varmt bröd och en tomatsallad till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.