Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rårörd raberbersaft

 
  • Serverar: 5 portioner
  • Tid: 2 dagar
Skriv ut

Måste bara göras i sommar

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj rabarbern och skär den i bitar, skär citronerna i skivor. Varva rabarber och citroner i en rymlig rostfri bunke. Slå över det kokande vattnet. Låt stå i 2 dygn och sila sedan ifrån.
  2. Rör ner sockret lite i taget. Lös citron/vinsyra och natriumbensoat i lite hett vatten, häll lösningen i saften. Rör noga tills allt socker lösts. Tappa upp på flaskor. Om saften ska förvaras fryst kan man minska sockermängden.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.