Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ratatouille ”Ratatoy”

 
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Detta är en klassisk grönsaksröra. Väldigt god som den är eller som tillbehör till kött eller fågel. ca 1½ timme i total tillagningstid. Värd varenda minuts jobb. Gör flerdubbel sats och frys in. =)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala äggplantan och skär den på längden i centimetertjocka skivor. Dela dem i bitar, som är ca 7 cm långa och 2 cm breda. Tvätta zuccinin och skär den på samma sätt. Lägg i en skål och strö över saltet. Skaka runt lite. Låt dem stå i 30 minuter. Häll borta vätskan och torka varje bit torr i en handduk. Stek sedan dem i 1 minut på var sida i oljan. Lägg upp grönsakerna på ett fat och ställ åt sidan.
  2. Stek lök och paprika i samma stekpanna i ca 10 minuter eller tills de är mjuka med inte brynta. Rör i vitlöken och salta och peppra efter smak.
  3. Skala och kärna ur tomaterna (Släpp ner tomaterna en eller två i taget i kokande vatten och låt dem koka helt nedsänkta i vatten i exakt 10 sekunder. Ta upp dem. Skär bort skaftet dra av skalet med början vid hålet efter skaftet. Tag sedan ur all saft och kärnor )
  4. Skär tomatköttet i centimetertjocka strimlor. Lägg dem över löken och paprikan. Salta och peppra. Lägg på lock och låt alltsammans koka över svag värme i 5 minuter eller tills tomaterna börjat safta sig. Ta av locket, ös tomaterna med spadet, öka värmen och koka tills all saft i det närmaste kokat bort.
  5. Lägg en tredjedel av tomatröran i botten på en 2 ½ l gryta och strö över 1 msk persilja. Lägg hälften av äggplanta och zuccini ovanpå och däröver hälften av det som är kvar av tomatröran. Strö på 1 msk persilja, lägg på resten av äggplantan och zuccinin och tomaterna och strö på det sista av persiljan. Salta och peppra. Lägg lock på grytan och sjud alltsammans sakta i 10 minuter. Tag av locket, luta grytan och ös med spadet som bildats. Smaka av. Salta och peppra om det behövs. Öka värmen och koka utan lock i 15 minuter. Ös flera gånger och koka tills nästan all vätska kokat bort. Det skall bara vara ett par matskedar aromrik olivolja kvar i botten på grytan. Se till att grönsakerna inte bränner vid i botten. Sätt åt sidan utan lock. Värm sakta när den skall ätas eller servera ratatouillen kall.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.