En frestande och väldigt enkel äppelpaj som inte kräver någon ugn. Dessutom väldigt nyttig.
Gluten-, ägg- och mjölkfri.
Instruktioner
- Botten:
Mixa samman alla ingredienser i en matberedare. Tillsätt eventuellt lite mer vatten. Smeten ska vara relativt fast. Tryck ut smeten i en pajform.
- Fyllning:
Kärna ur äpplena och skär i mindre bitar. Mixa samman äpplen, dadlar, kardemumma, lönnsirap, rapsolja och solrosfrön i en matberedare. Bred ut fyllningen över pajbotten. Ställ pajen kallt en stund så att den riktigt sätter sig.
- Topping:
Kärna ur äpplena och skiva tunt i halvmånar. Dekorera pajen med äppelskivorna och pudra lite kanel över med hjälp av en tesil. Servera gärna med lönnsirap.
Publicerat den
16 juni 2015
Liknande recept
Skriv kommentar