Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Raw äppelpaj

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

En frestande och väldigt enkel äppelpaj som inte kräver någon ugn. Dessutom väldigt nyttig. Gluten-, ägg- och mjölkfri.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Botten: Mixa samman alla ingredienser i en matberedare. Tillsätt eventuellt lite mer vatten. Smeten ska vara relativt fast. Tryck ut smeten i en pajform.
  2. Fyllning: Kärna ur äpplena och skär i mindre bitar. Mixa samman äpplen, dadlar, kardemumma, lönnsirap, rapsolja och solrosfrön i en matberedare. Bred ut fyllningen över pajbotten. Ställ pajen kallt en stund så att den riktigt sätter sig.
  3. Topping: Kärna ur äpplena och skiva tunt i halvmånar. Dekorera pajen med äppelskivorna och pudra lite kanel över med hjälp av en tesil. Servera gärna med lönnsirap.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.