- Serverar: 4 portioner
- Tid: 2 timmar
Skriv ut
Hittade detta recept i mina gömmor. Den var min farmors recept. Jag kommer ihåg att hon serverade med brysselkål, gelé, kokta grönsaker, potatis och den underbara såsen som det blir.
Instruktioner
- Blanda rödvin med vatten, lägg i plommonen och den hackade löken, låt det koka upp. Tillsätt soya, rosmarin och buljongtärningarna, Koka sakta i ca 10 minuter, låt svalna.
- Dela på revbenen och bryn dem så de får vacker färg, lägg över dem i en gryta, helst järngryta.
- Under tiden mixar man de svalnade plommonen med vin och kryddor.
- Häll det mixade över de brynta revbenen i grytan, låt det koka sakta i ca 1-1½ tim. Det får inte koka torrt, häll på lite vatten i så fall.
- När revbenen är riktigt klara, köttet skall lossna från benet, tas de upp. Sila skyn och blanda den med grädde, om så önskas red av såsen.
- Serveras med kokta grönsaker, potatis och gelé
Smaklig måltid
Publicerat den
15 november 2008
Liknande recept
Skriv kommentar