Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rimmade revben

(3 kommentarer)  
  • Tid: 3 dagar 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Så länge jag kan minnas har min mamma rimmat revben till julbordet. Jag har tagit steget vidare och rimmar nu revben ett par gånger per år. Stekfläsk i all ära, men det här är något så ofantligt gott. Det enda som kan anses som krångligt är själva tiden. Jag brukar passa på att rimma extra mycket revben när jag ändå är i farten. När dom är färdig grillade så fryser jag in dem. Kan inte bli bättre.

Ingredienser

Instruktioner

Blanda ingredienserna till lagen i en stor form och rör runt ordentligt, lägg köttet med ena sidan ner i formen. Ställ in det i kylen. Själva rimningen tar 2-3 dagar och efter halva tiden vänder du på köttet. Grädda i ugnen på 175-200 grader ca 1½ timme. Potatismos är klockrent att servera till det här, hemmagjort då förstås. Jag fräschade upp det hela med en vitkåls/ananas sallad!

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • intill 10 oktober 2008

    Hej! Jag skulle prova receptet, men det går ju inte att göra lag utan vatten. Som väl var så hittade jag ett annat recept på nätet. Det var samma ingredienser plus att det ingick vatten.

  • CumGranoSalis 10 oktober 2008

    Självklart ingår det vatten i lagen, något jag inte fick med. Men nu är receptet redigerat, tack för att du var uppmärksam!

  • Bumbis 17 februari 2010

    Hur gott som helst. Visserligen salt med perfekt med det milda moset till. Kommer absolut att göras flera gånger.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.