Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Revben på svamphattspotatis à-la garlic

 
Revben på svamphattspotatis à-la garlic Revben på svamphattspotatis à-la garlic Revben på svamphattspotatis à-la garlic Revben på svamphattspotatis à-la garlic
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

En mycket smakfull rätt där allt görs samtidigt i ugnen. Den ena kryddar den andra och ordnar även en god sky. Lägger även in ett par steg för steg bilder i detta recept. Kan vara bra att se om min beskrivning verkar lite underlig. Blanda gärna mångdubbel sats grillolja, då den håller över 1 månad Och blir bara fylligare och fylligare. Perfekt till alla sommarens grillningar.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 175 grader Blanda alla ingredienser till grilloljan väl, och pensla på revbenet runt om ordentligt. Bryt av fötterna från champinjonerna och fyll hattarna med smöret. Skala och klyfta potatisen. Hacka svampfötterna i bitar. Lägg potatis och svampfötter i en ugnsfom, salta och peppra och ringla över lite matolja. Rör runt. Skala och dela vitlöksklyftorna på mitten. Stick ner en ½ klyfta i smöret på varje champinjonhatt. Placera hattarna ovanpå potatisen. Sätt in formen på en plåt ett steg under mitten av ugnen. Lägg revbenet med bensidan upp på ett galler och placera mitt i ugnen. Stek i ca 60-80 minuter. Vänd revbenet efter halva tiden. Tag ut revbenet och skär i portionsbitar som placeras runt i potatisformen. Servera gärna med en krispig vitkålssallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.