- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
Torskrygg är klassiskt, lättlagat och mycket, mycket gott! Rimma torsken en timme innan tillagningen i ugnen, så håller den ihop bättre. Skirat smör, nyskalade räkor, pressad potatis, lite riven pepparrot och några broccolibuketter blir perfekt till.
Instruktioner
- Tina räkorna, om de är frysta. Skala dem och förvara i kylen.
- Skär torskryggen i fyra bitar. Blanda rimmlagen i en bunke och rör runt så saltet och sockret löser upp sig i vattnet. Lägg i torskbitarna och rimma i rumstemperatur under ca 1 timme.
- Sätt ugnen på 125 grader. Ta upp torsken, salta och peppra och lägg den i en ugnssäker form smord med lite rapsolja. Baka fiskbitarna i ugnen tills de har en innertemperatur på ca 54 grader (använd en stektermometer), det tar ca 20-30 min.
- Skala och koka potatisarna. Skär broccolin i små bitar och koka dem en kort stund, så att de fortfarande har lite tuggmotstånd kvar.
- Smält smöret i en kastrull på låg värme. Häll upp det i en genomskinlig kanna/måttsats och låt det stå ett tag. Häll sedan försiktigt upp det klarade smöret i en ren kastrull, men låt bottensatsen vara kvar.
- Pressa potatisen, riv pepparroten fint, värm upp smöret försiktigt och fördela dem, räkorna, broccolin, torsken och lite dill på uppvärmda tallrikar. Njut!
Publicerat den
13 augusti 2013
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jag lagade denna rätt för några dagar sedan då jag hade ett sällskap på besök. Det blev väldigt uppskattat. Owe