Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ricotta o spenatfylld pasta

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

En delikat vegetarisk rätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Knåda alla ingridienser till pasta degen i en matberedare i 5 minuter. Lägg degen kallt att vila i 30 minuter.
  2. Fyllning: Tina spenaten, krama ur och grovhacka den. Blanda ricottaosten och parmesanosten med oljan, salt vitpeppar och cayenne. Ta fram pasta degen och dela i bitar, kavla ut dessa bitar till lasagneplatt storlek ca: 10*15 cm. Dela upp fyllningen i lika stora delar som du har pastaplattor. Fördela och bred ut fyllningen jämnt över dessa plattor och rulla ihop. Lägg rullarna med skarven nedåt i en smord ungsfast form.
  3. Gör såsen: Skiva och fräs svampen i smör i en stekpanna under några minuter, tills det mesta av vattnet från svampen avdunstat. Tillsätt salt, grädde, soya, senap, worchestershiresås och sjud upp under omvispning, sjud i några minuter. Tillsätt vinet och parmesanosten. Häll såsen över pastan, strö över garneringsparmesanen och gratinera i mitten av ugnen på 225 grader i ca: 25-30 minuter. Avnjut med en god sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.