Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rimmad skinka

 
  • Serverar: 8-10 portioner
  • Tid: 3 veckor
Skriv ut

Att rimma sin egen skinka.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ingnidning: Blanda ingredienserna och gnid in skinkan ordentligt. Låt skinkan stå kallt i ett dygn i ett lätt övertäckt förvaringskärl av porslin, glas eller rostfritt stål.
  2. Saltlake: Koka upp ingredienserna i en kastrull och låt koka ett par minuter. Ta kastrullen av plattan och skumma noga den heta laken. Låt laken kallna.
  3. Häll den kalla laken över skinkan så att den täcks helt. Förvara skinkan kallt, om möjligt i kylskåp. Skinkan skall vändas med jämna mellanrum, det är viktigt att använda rena redskap vid denna procedur. Rimmas i 2 veckor och en större i 3 veckor. Blir laken grumlig skall den bytas ut.
  4. Innan skinkan tillagas skall den vattnas ur. Skall den kokas räcker det med 2 timmar. Vid ugnsbakning skall urvattningen pågå i 15 timmar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.