- Serverar: 8-10 portioner
- Tid: 3 veckor
Skriv ut
Att rimma sin egen skinka.
Instruktioner
- Ingnidning:
Blanda ingredienserna och gnid in skinkan ordentligt. Låt skinkan stå kallt i ett dygn i ett lätt övertäckt förvaringskärl av porslin, glas eller rostfritt stål.
- Saltlake:
Koka upp ingredienserna i en kastrull och låt koka ett par minuter. Ta kastrullen av plattan och skumma noga den heta laken. Låt laken kallna.
- Häll den kalla laken över skinkan så att den täcks helt. Förvara skinkan kallt, om möjligt i kylskåp. Skinkan skall vändas med jämna mellanrum, det är viktigt att använda rena redskap vid denna procedur. Rimmas i 2 veckor och en större i 3 veckor. Blir laken grumlig skall den bytas ut.
- Innan skinkan tillagas skall den vattnas ur. Skall den kokas räcker det med 2 timmar. Vid ugnsbakning skall urvattningen pågå i 15 timmar.
Publicerat den
20 december 2011
Liknande recept
Skriv kommentar