Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ris- och bönpanna från Cuba

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Färdigkokta bönor på burk, gärna i flera färger, är en användbar ingrediens att ha hemma. Bönor och ris tillsammans är typiskt sydamerikanskt vardagskök, liksom kryddningen med chili, ingefära och kajenne. Servera gärna ris- och bönpannan till grillad kyckling.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka riset i tomater och buljong i en kastrull ca 20 minuter. Skölj och skär sellerin i mindre bitar. Låt koka med riset de sista 5 minuterna.
  2. Låt bönorna rinna av och vänd ned dem i riset. Krydda med chilipulver, ingefära, salt och peppar.
  3. Du kan givetvis variera med vita eller svarta bönor i stället för röda.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.