Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Risbräck på pekannötkola

 
  • Serverar: 24 portioner
Skriv ut

Dessa rutor består av fyra lager, kolapekan, kokos och mjuk choklad på kexbotten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180 grader. Smörj en rektangulär form som är ca 20x30 cm med margarin.
  2. Mixa det smälta smöret med kexen till en fin deg. Pressa ner degen i formen till ett jämnt bottenlager.
  3. Hetta upp den kondenserade mjölken i en kastrull. Rör ner pekannötterna. Häll pekanblandningen i formen. Stryk ytan slät med en slickepott. Grädda cirka 10 minuter och låt svalna.
  4. Blanda ris, kakao, florsocker och kokos i en stor skål och blanda ner det smälta kokosfettet. Blanda väl. Häll blandningen över pekannötkolan och pressa ner försiktigt så att ytan blir slät och kyl minst i tre timmar. Skär i rutor, det ska bli 24 stycken, och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.