Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Risdessert med choklad

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Den här desserten med vanilj och choklad är mycket lätt att laga. En njutning för både barn och vuxna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj riset tills vattnet är helt genomskinligt. Låt rinna av och ställ åt sidan.
  2. Blanda mjölk, socker och kakao i en kastrull och rör om tills kakaon är väl blandad. Sätt kastrullen på hög värme och tillsätt ris och vaniljstång. Låt koka upp.
  3. Sänk till mycket låg värme och låt blandningen sakta sjuda cirka 40 minuter tills den har tjocknat och riset är mjukt. Rör om då och då. Blanda ner hälften av den hackade chokladen. Ta av från värmen och häll riset i åtta serveringsskålar. Täck över med plastfolie och låt svalna till rumstemperatur.
  4. Servera desserterna rumstempererade eller ställ in i kylen tre timmar och servera dem iskalla. Strö över resten av den hackade chokladen före servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.