Knaprigt, segt, mjukt, salt och sött. Denna tårta har det mesta!
Instruktioner
- Tårtbotten:
Sätt ugnen på 175 grader.
- Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Blanda alla torra ingredienser i en annan bunke. Vispa ner smöret samt de torra ingredienserna i äggvispet.
- Häll smeten i en smord och bröad springform, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 45 minuter, beroende på hur kladdig du vill ha den. Kakan ska ha en frasig yta och provstickan ska fortfarande vara kladdig. Låt svalna.
- Glasyr:
Koka upp grädde och sirap. Dra kastrullen från plattan. Tillsätt finhackad choklad och rör tills den har smält. Låt glasyren svalna i kylskåp ca 30 minuter.
- Topping:
Bred glasyren på bottnen. Strö över halverad Dumle, grovhackade nötter och marshmallows.
Publicerat den
26 maj 2013
Liknande recept
Skriv kommentar