Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Röd soppa med köttfärs

(5 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

En matig soppa som får fyllig smak av bland annat köttfärs.

Ingredienser

Instruktioner

Skala och hacka löken Bryn köttfärsen lätt i matfett och låt löken bryna med i slutet. Lägg över i en gryta som soppan kan serveras ur. Salta och peppra Tillsätt tomater, vatten , buljongtärningar, lagerblad och basilika. Koka upp. Skala rotfrukterna. Skär morötterna i små stavar och sellerin i små tärningar. Tillsätt detta och koka under lock ca 10 minuter. Ansa och skiva purjolöken. Tillsätt den och koka tills morötterna är nästan mjuka. Lägg i makaronererna, rör om och koka dem enl. anvisningar på förpackningen. Späd och smaksätt mer om det behövs. Servera med ett gott bröd.

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • StinaStumpan 8 november 2008

    Det här var ett väldigt gott, enkelt och matigt recept på soppa.

  • lillawe 24 november 2008

    Jättegod och mättande soppa! Jag hade ingen selleri hemma så fick bli en bit kålrot.

  • familjen_backman 7 januari 2010

    Supergott, hela familjen njöt av soppan både en och två gånger.

  • borghallen 24 oktober 2011

    Bjöd på denna soppa på en födelsedag. Alla åt, ung som gammal. Med ett gott vin till var det en fullträff.

  • Alfy 9 april 2012

    Riktigt god faktiskt! Jag brukar dock ha 500g köttfärs för att få soppan ännu matigare. Ska bjuda på denna för 3e gången nu och jag räknar med lika bra feedback denna gång ;) Thanks sivjohn

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.