Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rödbetsformar med pepparrot

 
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 1 timme 15 minuter
Skriv ut

Grannen bjöd dessa nybakade och ljumma en sen augustikväll i kräftans tecken. Jag bara smalt......

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka rödbetorna mjuka i saltat vatten. Det tar en god stund – nästan en timme om betorna är stora! Känn på dem med en sticka med jämna mellanrum. Slå av kokvattnet när de är färdiga och dra av skalet under rinnande, kallt vatten när de svalnat lite.
  2. Tina, under tiden som rödbetorna kokar, smördegen och kavla ut den tunt.
  3. Klä 10–12 portionsformar av aluminium med degen. Förgrädda i ugn, 200 grader, cirka 20 minuter.
  4. Rör ut Philadelphiaosten med 1 msk riven pepparrot. Smaka av med salt och peppar – pepparroten ska kännas ordentligt.
  5. Bottna varje smördegsform med en klick av röran. Skär rödbetorna i fina tärningar och lägg ovanpå.
  6. Riv mozzarellan grovt på rivjärn (lägg den i frysen en stund om den känns för kletig), blanda med resten av pepparroten och timjanbladen och toppa formarna med ost-blandningen.
  7. Gratinera formarna i ugn, 225 grader, 5–10 minuter tills osten smält och fått lite färg. Servera formarna ljumma eller kalla.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.