Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Laxcheesecake med pepparrot

(1 kommentar)  
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Denna fanns på mitt påskbord! Var väldigt uppskattad. Cheesecaken kan förberedas dagen före men bör inte frysas. Istället för örtgelét kan du strössla över lite finhackad persilja och dill.

Ingredienser

Instruktioner

  1. 1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Kör kavringen till smulor i matberedare. Smält smöret och blanda det med smulorna.
  2. 2. Tryck ut smulorna i en form med löstagbar kant (24 cm i diameter), med ett fastklämt bakplåtspapper i.
  3. 3. Tärna laxen fint. Blanda kesella, yoghurt, lax och rom. Smaksätt med pepparrot, salt och peppar.
  4. 4. Ta upp 4 gelantinblad och smält dem på svag värme i mikrovågsugn eller i en liten kastrull. Blanda ner en del av kesellablandningen i gelatinet. Rör sedan ner det i resten av kesellablandningen. Häll fyllningen i formen och plana till ytan. Ställ i kyl för att stelna några timmar innan geléet görs.
  5. 5. Örtgelé: Blötlägg gelatinbladen. Kör persiljeblad riktigt finfördelad i en matberedare eller med en stavmixer tillsammans med vatten och salt. Sila blandningen genom en finmaskig sil.
  6. 6. Ta upp gelatinet och värm det i örtvätskan tills det smälter. Låt svalna. Skeda ett tunnt lager över fyllningen. Ställ formen plant i kylen.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • ecca_flower 30 december 2011

    Jättegod! Och relativt lättgjord. Brukar byta ut laxen mot 300 g blandade räkor & kräftstjärtar, och tillsätta lite finhackad dill och rödlök, och lite pressad citron. Blir kanongott! :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.