Denna fanns på mitt påskbord!
Var väldigt uppskattad.
Cheesecaken kan förberedas dagen före men bör inte frysas. Istället för örtgelét kan du strössla över lite finhackad persilja och dill.
Instruktioner
- 1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Kör kavringen till smulor i matberedare. Smält smöret och blanda det med smulorna.
- 2. Tryck ut smulorna i en form med löstagbar kant (24 cm i diameter), med ett fastklämt bakplåtspapper i.
- 3. Tärna laxen fint. Blanda kesella, yoghurt, lax och rom. Smaksätt med pepparrot, salt och peppar.
- 4. Ta upp 4 gelantinblad och smält dem på svag värme i mikrovågsugn eller i en liten kastrull. Blanda ner en del av kesellablandningen i gelatinet. Rör sedan ner det i resten av kesellablandningen. Häll fyllningen i formen och plana till ytan. Ställ i kyl för att stelna några timmar innan geléet görs.
- 5. Örtgelé: Blötlägg gelatinbladen. Kör persiljeblad riktigt finfördelad i en matberedare eller med en stavmixer tillsammans med vatten och salt. Sila blandningen genom en finmaskig sil.
- 6. Ta upp gelatinet och värm det i örtvätskan tills det smälter. Låt svalna. Skeda ett tunnt lager över fyllningen. Ställ formen plant i kylen.
Publicerat den
12 mars 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jättegod! Och relativt lättgjord. Brukar byta ut laxen mot 300 g blandade räkor & kräftstjärtar, och tillsätta lite finhackad dill och rödlök, och lite pressad citron. Blir kanongott! :)