Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rödvinsmarinerad sill

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Sillen blir mörk och vacker av rött vin och farinsocker. Det är roligt och vackert när sillsorterna ser lite olika ut.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp ättika, socker och vatten så att sockret löser sig. Rör ner matolja, rödvin och tomatketchup i ättikslagen. Låt den kallna.
  2. Hacka löken. Varva filéerna och löken i en glasburk och slå lagen över.
  3. Låt sillen stå kallt i 2-3 dygn.
  4. Skär sillen i sneda bitar. Sila över lite av marinaden och garnera med nyhackad rödlök.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.