Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rom-russinkaka med choklad.

 
Skriv ut

Gott till jul.

Ingredienser

Instruktioner

Smörj en kakform 1, 8 l. Vispa smör och socker pösigt. Rör ner äggen ett i sänder. Tillsätt mjöl och bakpulverblandningen, kvargen och den finhackade chokladen. Rör om med en trägaffel. Häll smeten i formen. Grädda i 175 graders ugnsvärme i 50-60 minuter. Låt svalna en stund. Stjälp upp kakan på ett serveringsfat. Blanda färskosten med florsocker och vaniljsocker. Tillsätt vid behov en matsked mjölk för att göra glasyren smidigare. Bred glasyren över kakan när den svalnat, låt glasyren rinna lite längs kakans kanter. Garnera med körsbärshalvor. Förvara kakan i kylskåp. Kakan kan också glaseras utan glasyr.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.