Låter riktigt mumsigt! Ska själv prova dem nu till jul.
Om man inte har någon överbliven chokladkaka, går det nog lika bra med en 1 paket chokladkaksmix. Ska själv testa det.
Instruktioner
- Täck en bakplåt, 32 x 28 cm, med folie.
Blanda kaksmulor, valnötter, sirap och rom i en bunke. Gör en grop i mitten.
- Blanda smör och sylt i en liten kastrull och rör om på svag värme tills det smält. Ta kastrullen av värmen.
- Häll smörblandningen i bunken och rör om med träsked, bara så pass länge att alla ingredienser har blandats. Tillsätt den rivna chokladen och blanda väl.
- Ta två teskedar smet åt gången och rulla små bollar med händerna. Vänd bollarna i strössel, lägg dem på plåten och ställ dem i kylskåp tills de är hårda.
- Förvaras rombollarna i lufttät burk i kylskåp klarar de sig i tre veckor.
Publicerat den
27 november 2008
Liknande recept
Skriv kommentar