Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rombollar med björnbärssylt

 
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

Låter riktigt mumsigt! Ska själv prova dem nu till jul. Om man inte har någon överbliven chokladkaka, går det nog lika bra med en 1 paket chokladkaksmix. Ska själv testa det.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Täck en bakplåt, 32 x 28 cm, med folie. Blanda kaksmulor, valnötter, sirap och rom i en bunke. Gör en grop i mitten.
  2. Blanda smör och sylt i en liten kastrull och rör om på svag värme tills det smält. Ta kastrullen av värmen.
  3. Häll smörblandningen i bunken och rör om med träsked, bara så pass länge att alla ingredienser har blandats. Tillsätt den rivna chokladen och blanda väl.
  4. Ta två teskedar smet åt gången och rulla små bollar med händerna. Vänd bollarna i strössel, lägg dem på plåten och ställ dem i kylskåp tills de är hårda.
  5. Förvaras rombollarna i lufttät burk i kylskåp klarar de sig i tre veckor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.