Färsk mynta gör kakan extra spännande. Kakan går bra att baka dagen innan den ska serveras.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200°.
- Smörj och bröa en form med löstagbar kant ca 23 cm i diameter.
- Smält smöret i en kastrull på svag värme.
Bryt chokladen i bitar.
Lägg ner chokladen i smöret och låt det smälta under omrörning.
- Vispa ägg och socker poröst.
- Rör ner choklad och mynta i äggsmeten.
- Blanda vetemjöl och bakpulver och vänd försiktigt ner det i smeten. Häll smeten i formen.
- Grädda i nedre delen av ugnen ca 25 min.
Kakan ska vara gungig i mitten när den tas ut ur ugnen.
- Servera med crème fraiche och bär.
- Tips!
Servera björnbärssylt till.
Tillsätt lite curry i smeten för lite mera "sting".
Publicerat den
24 november 2008
Liknande recept
Skriv kommentar