Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ljus kladdkaka med mynta

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Färsk mynta gör kakan extra spännande. Kakan går bra att baka dagen innan den ska serveras.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Smörj och bröa en form med löstagbar kant ca 23 cm i diameter.
  3. Smält smöret i en kastrull på svag värme. Bryt chokladen i bitar. Lägg ner chokladen i smöret och låt det smälta under omrörning.
  4. Vispa ägg och socker poröst.
  5. Rör ner choklad och mynta i äggsmeten.
  6. Blanda vetemjöl och bakpulver och vänd försiktigt ner det i smeten. Häll smeten i formen.
  7. Grädda i nedre delen av ugnen ca 25 min. Kakan ska vara gungig i mitten när den tas ut ur ugnen.
  8. Servera med crème fraiche och bär.
  9. Tips! Servera björnbärssylt till. Tillsätt lite curry i smeten för lite mera "sting".

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.