Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kladdkaka med mynta och rabarber

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Härligt kladdig kladdkaka med rabarberkompott i smeten och en frisk ton av mynta. Annorlunda och smakfullt!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rababerkompott: Koka rabarber, honung och socker till en kompott, ca 5 min. Låt svalna. Rör ner myntan.
  2. Sätt ugnen på 175°.
  3. Smält smöret och låt det svalna.
  4. Vispa ägg och socker pösigt och rör ner smöret. Blanda mjöl, kakao och vaniljsocker. Rör ner det äggsmeten. Blanda ner kompotten i smeten.
  5. Häll den i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter.
  6. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min.
  7. Garnera med grädde, mynta och rabarber vid servering.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • AnnaCNilsson 28 maj 2012

    Testade denna i helgen och rabarberkompotten gjorde underverk i kladdkakan :) Jag använde lite mer pepparmynta än i receptet och det blev smaskens.

  • CLamell 25 augusti 2012

    Gjorde rabarberkompotten utan mynta då jag inte hade nån och det blev jätte gott till kladdkakan ändå, ska prova igen med mynta =)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.