Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rosa bakelser

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Baka en liten långpannekaka. Ta ut små rundlar. Lägg ihop rundlarna med vaniljkräm och garnera med läcker hallonglasyr.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med bottnarna. Sätt ugnen på 200 grader. Riv mandelmassan på rivjärn eller i en matberedare.
  2. Rör matfettet smidigt. Tillsätt mandelmasserivet och äggen, ett i taget. Rör kraftigt mellan varje ägg. Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner blandningen i smeten.
  3. Smörj och bröa en långpanna, 20x30 cm. Fördela smeten i pannan.
  4. Grädda kakan på galler i nedre delen av ugnen 10-12 minuter. Stjälp upp kakan. Låt den kallna.
  5. Gör fyllningen. Blanda ägg, socker, potatismjöl och mjölk i en kastrull. Låt krämen sjuda under kraftig vispning tills den är tjock och pösig. Låt den kallna. Smaksätt med vaniljsocker. Vispa grädden tjock. Vänd ner grädden i krämen.
  6. Ta med ett kakmått ut 16 rundlar ur kakan. Lägg samman två rundlar med fyllning mellan, gärna lite tjockt och fluffigt så att bakelsen blir hög.
  7. Gör glasyren. Bred ett tunt lager hallonsylt på varje bakelse. Blanda florsocker och vatten till en inte för tjock glasyr. Fördela glasyren över bakelserna. Garnera med silverkulor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.