Baka en liten långpannekaka. Ta ut små rundlar. Lägg ihop rundlarna med vaniljkräm och garnera med läcker hallonglasyr.
Instruktioner
- Börja med bottnarna. Sätt ugnen på 200 grader. Riv mandelmassan på rivjärn eller i en matberedare.
- Rör matfettet smidigt. Tillsätt mandelmasserivet och äggen, ett i taget. Rör kraftigt mellan varje ägg. Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner blandningen i smeten.
- Smörj och bröa en långpanna, 20x30 cm. Fördela smeten i pannan.
- Grädda kakan på galler i nedre delen av ugnen 10-12 minuter. Stjälp upp kakan. Låt den kallna.
- Gör fyllningen. Blanda ägg, socker, potatismjöl och mjölk i en kastrull. Låt krämen sjuda under kraftig vispning tills den är tjock och pösig. Låt den kallna. Smaksätt med vaniljsocker. Vispa grädden tjock. Vänd ner grädden i krämen.
- Ta med ett kakmått ut 16 rundlar ur kakan. Lägg samman två rundlar med fyllning mellan, gärna lite tjockt och fluffigt så att bakelsen blir hög.
- Gör glasyren. Bred ett tunt lager hallonsylt på varje bakelse. Blanda florsocker och vatten till en inte för tjock glasyr. Fördela glasyren över bakelserna. Garnera med silverkulor.
Publicerat den
23 juni 2010
Liknande recept
Skriv kommentar