Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rosélax med räkor och pressad potatis

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Mycket god laxrätt som dessutom är lätt och snabblagad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala potatisen och hacka till mindre bitar. Salta vattnet och koka potatisen mjuk medans laxen blir klar.
  2. Laxen: Skär laxen i små kuber. Mortla rosépepparen. Använd en traktörpanna. Häll i grädde, rosépeppar, pressa i vitlök och dill. Låt såsen precis koka upp och sänk sen värmen så att det sjuder. Lägg i laxen, låt sjuda i ca 15 minuter. När laxen är färdig, sätt i dill samt räkorna. Salta och peppra. Pressa potatisen och servera med en grönsallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.