Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rosendals morotstårta

 
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En klassiker omtyckt av de flesta och lätt att förbereda.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 175 grader Vispa ägg och socker pösigt. Blanda alla torra ingredienser.Häll ner olja och de rivna morötterna i smeten. Tillsätt därefter mjölblandningen och nötterna. Häll smeten i en smord och bröad kakform, ca 26 cm i diameter.Grädda mitt i ugnen ca 40 minuter.
  2. Smält smöret och låt det svalna. Blanda med övriga ingredienser till glasyren. Bred på kakan när den svalnat.
  3. Dekorera med ätliga blommor, t ex ringblommor, gulört eller krasse.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.