Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glutenfri morotstårta

 
  • Serverar: 10-12 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Mycket saftig och god glutenfri morotstårta. Lätt att göra och smakar himmelskt! Lycka till, Njut!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg och socker pösigt, med elvisp. Rör ner olja och rivna morötter.
  3. Blanda mjölmixen med bakpulver, kanel, vaniljsocker. Rör ner i ägg/morots blandningen.
  4. Smörj en form med avtagbar kant (ca 24 cm i diameter) och "bröa" med kokosflingor.
  5. Grädda i nedre delen av ugnen och i ca 40 minuter.
  6. Låt kakan kallna.
  7. Blanda apelsinsaft och florsocker och bred på kakan. Strö över lite fint rivet eller hackat apelsinskal.
  8. Njut!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.