Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rostad morotssoppa med ingefära och ginger ale

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Sötsyrlig soppa som passar bra att förbereda. Frysta bondbönor hittar du i asiatiska butiker.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Skala och skär morötter och lök i bitar. Skala och grovhacka vitlöken. Lägg morötter och vitlök på en plåt. Skala och skär morötterna till garnering i stavar. Lägg dem vid sidan om på plåten.
  2. Rosta mitt i ugnen ca 20 minuter. Koka upp buljongen.
  3. Mixa morötter, lök och vitlök med lite av buljongen i en matberedare. Tillsätt resten av buljongen och ingefäran. Låt soppan koka upp och vispa i crème fraiche. Ta kastrullen från värmen och häll i ginger ale. Smaka av med salt och peppar. Låt kallna.
  4. Häll soppan i portionsglas och garnera med morotsstavar och bondbönor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.