Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rostad rotfruktssallad med räkor och fetaost

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Räkor och fetaost är ett lyckat äktenskap här i en ljuvlig rotfruktssallad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tina och skala räkorna. sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala och klyfta löken. Skala och skär morötter och palsternackor i bitar. Lägg lök och rotfrukter på en bakpappersklädd plåt. Blanda rotfrukterna med olivolja, timjan, salt och peppar. Rosta mitt i ugnen ca 20 minuter.
  3. Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
  4. Ansa och koka de färska bönorna i lättsaltat vatten ca 3 minuter. Häll av och skölj i kallt vatten.
  5. Mosa ihop fetaost med matyoghurt och citronskal.
  6. Blanda ljummen bulgur, rostade rotfrukter, bönor, rucola och balsamvinäger. Toppa med räkor, fetaostkräm och nymalen svartpeppar. Servera med citronklyftor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.