Räkor och fetaost är ett lyckat äktenskap här i en ljuvlig rotfruktssallad.
Instruktioner
- Tina och skala räkorna. sätt ugnen på 225 grader.
- Skala och klyfta löken. Skala och skär morötter och palsternackor i bitar. Lägg lök och rotfrukter på en bakpappersklädd plåt. Blanda rotfrukterna med olivolja, timjan, salt och peppar. Rosta mitt i ugnen ca 20 minuter.
- Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
- Ansa och koka de färska bönorna i lättsaltat vatten ca 3 minuter. Häll av och skölj i kallt vatten.
- Mosa ihop fetaost med matyoghurt och citronskal.
- Blanda ljummen bulgur, rostade rotfrukter, bönor, rucola och balsamvinäger. Toppa med räkor, fetaostkräm och nymalen svartpeppar. Servera med citronklyftor.
Publicerat den
20 september 2012
Liknande recept
Skriv kommentar