Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rostad tomatsås med pasta

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Problemet med tomater är att det är snudd på omöjligt att få ta på riktigt goda om du inte odlar dem själv. De smakar för det mesta ... ingenting. Om du inte rostar dem länge, vilket koncentrerar smakerna. Lägg därtill kompisen paprikan och du får den mest grandiosa make overn någonsin. Laktosfri. Använd glutenfri pasta för glutenfri variant.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Skär tomater, paprikor och gul lök i bitar. Skala vitlöksklyftorna. Vänd ihop på en plåt tillsammans med olivolja, oregano, salt och peppar. Rosta i ugnen i 2 timmar. Håll koll så att de inte bränns.
  3. Ta ut och ta bort oreganokvistarna. Mixa resten till en sås med hjälp av en stavmixer. Smaka av med salt och peppar. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  4. Blanda pastan med såsen och servera!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.