Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rostad zucchini- och citronpasta

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

En ny pastakompis i sommar! Njut den citronpigg med krämig ost efter en dag på stranden. 473 kalorier per portion 22 g fett 19 g protein 49 g kolhydrater

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela zucchinin på längden och skär i halvmånar. Rosta dem i två omgångar i en het stekpanna med 1 msk olja till fin färg, 4-5 minuter. Krydda med ½ tsk salt och 1 krm peppar.
  2. Skölj och halvera tomaterna, dela chilin på längden, kärna ur och finhacka. Bryt isär mozzarellan med fingrarna till ca 2 cm stora bitar. Skrubba citronen i ljummet vatten, riv skalet och pressa juicen. Blanda med osten.
  3. Blanda chili med ost, pressad vitlök, 2 msk olivolja, ½ tsk salt och 1 krm peppar. Rosta pumpakärnorna i en het panna tills de "knäpper och hoppar"
  4. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av och vänd ner mozzarella, tomat, zucchini, chili och rucola. Strössla över pumpakärnor, flingsalt och svartpeppar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.