En ny pastakompis i sommar!
Njut den citronpigg med krämig ost efter en dag på stranden.
473 kalorier per portion
22 g fett
19 g protein
49 g kolhydrater
Instruktioner
- Dela zucchinin på längden och skär i halvmånar.
Rosta dem i två omgångar i en het stekpanna med 1 msk olja till fin färg, 4-5 minuter.
Krydda med ½ tsk salt och 1 krm peppar.
- Skölj och halvera tomaterna, dela chilin på längden, kärna ur och finhacka.
Bryt isär mozzarellan med fingrarna till ca 2 cm stora bitar.
Skrubba citronen i ljummet vatten, riv skalet och pressa juicen.
Blanda med osten.
- Blanda chili med ost, pressad vitlök, 2 msk olivolja, ½ tsk salt och 1 krm peppar.
Rosta pumpakärnorna i en het panna tills de "knäpper och hoppar"
- Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
Häll av och vänd ner mozzarella, tomat, zucchini, chili och rucola.
Strössla över pumpakärnor, flingsalt och svartpeppar.
Publicerat den
6 juli 2010
Liknande recept
Skriv kommentar