Den här kött- och korvgrytan är inspirerad av en argentinsk köttgryta. Vill man göra den hetare går det bra att koka med ½ skivad röd chilifrukt.
Instruktioner
- Bryn köttet i smör. Lägg över köttet i en gryta.
Täck med buljong och sjud köttet under lock tills det börjar mjukna, ca 1½ timme. Skumma av emellanåt.
- Skala och skär pumpan, morötterna, potatisen och löken i 3 cm stora bitar. Skär korven i 2 cm tjocka bitar.
- Lägg i morötter, potatis, lök och kryddorna i grytan med köttet. Koka upp och sjud i ca 10 minuter.
- Skär kålen i bitar och lägg i kålen och pumpabitarna i grytan. Koka ytterligare 5 minuter under lock.
Lägg i chorizobitarna och vita bönor. Sjud ytterligare några minuter tills korvbitarna är varma.
Drag av från plattan.
- Rör ihop senap och créme fraiche. Strö över malda senapsfrön och servera till grytan.
Hacka färska örter och strö över.
Publicerat den
17 oktober 2011
Liknande recept
Skriv kommentar