Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rotselleri- och grönkålssoppa med svamp

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Murriga och mörka kvällar kräver en varm och mustig höstsoppa med djupa smaker. Varför inte med grönkål, ädelost och svamp?

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och skär rotselleri och lök i bitar. Fräs dem mjuka med curry i 1 msk smör i en stor kastrull ca 3 minuter. Tillsätt vatten och fond, låt koka på medelvärme i ca 5 minuter. Riv av grönkålen från stammen och finhacka.
  2. Tillsätt grönkålen och koka ytterligare ca 5 minuter. Tillsätt färskosten och hälften av ädelosten och mixa slät. Rensa svampen och stek den i en stekpanna med resten av smöret, salta och peppra.
  3. Toppa soppan med svampen och smula över resten av ädelosten. Servera gärna soppan med ett gott bondbröd.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.