Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rulltårta med äpple och vanilj

 
  • Serverar: 15 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Byt äppelmoset mot fikonmarmelad eller hallonsylt om du vill.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250º.
  2. Vispa ägg och socker vitt och fluffigt. Blanda mjöl och bakpulver, sikta och vispa försiktigt ner i äggsmeten tillsammans med vattnet.
  3. Bre ut smeten i ett tunt och jämnt lager på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen 5 minuter.
  4. Låt tårtbottnen svalna några minuter, täck botten med bakplåtspapper. Vänd så att undersidan kommer upp, dra bort papperet.
  5. Låt svalna ytterligare några minuter, bre äppelmos över botten och därefter kesella. Rulla ihop och skär i bitar. Servera tårtan direkt eller spara i kylen till nästa dag - då är den ännu saftigare...

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.