- Serverar: 15 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Byt äppelmoset mot fikonmarmelad eller hallonsylt om du vill.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 250º.
- Vispa ägg och socker vitt och fluffigt. Blanda mjöl och bakpulver, sikta och vispa försiktigt ner i äggsmeten tillsammans med vattnet.
- Bre ut smeten i ett tunt och jämnt lager på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen 5 minuter.
- Låt tårtbottnen svalna några minuter, täck botten med bakplåtspapper. Vänd så att undersidan kommer upp, dra bort papperet.
- Låt svalna ytterligare några minuter, bre äppelmos över botten och därefter kesella. Rulla ihop och skär i bitar. Servera tårtan direkt eller spara i kylen till nästa dag - då är den ännu saftigare...
Publicerat den
13 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar