Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rulltårta med citron och kesella

 
Skriv ut

En syrlig modern variant på den klassiska rulltårtan. Den måste provas!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 250 grader (varmluft till 200 grader).
  2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
  3. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och vänd ner i äggvispet. Tillsätt vatten.
  4. Bred ut smeten jämt på ett bakplåtspapper och grädda i 5-7 minuter.
  5. Stjälp upp kakan på ett sockrat papper. Dra bort bakplåtspappret som kakan gräddats på och låt kakan svalna under en handduk.
  6. Bred på ett tunt lager lemon curd och avsluta med kesella. Rulla ihop kakan med hjälp av pappret från långsidan. Förvaras i kyl.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.