Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rulltårta med kaffekräm

 
Skriv ut

Här använder vi potatismjöl med läckert resultat. Fyll med din favoritfyllning!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn knappt 250°
  2. Klä en långpanna, 20x30 cm, med smör- eller bakplåtspapper. Pensla med lite flytande fett i långpannan innan du lägger på papperet så ligger det still. Vispa äggen med sockret till en tjock och pösig smet.
  3. Blanda potatismjölet med bakpulvret och sikta ned i äggsmeten.
  4. Rör om och bred ut smeten i långpannan direkt. Grädda på mittfalsen i den uppvärmda ugnen i ca 7 minuter.
  5. Stjälp upp rulltårtan på sockrat papper med en fuktig duk under och låt långpannan ligga ovanpå medan kakan kallnar.
  6. Blanda ingredienserna till fyllningen i en kastrull. Värm nästan till kokpunkten under omrörning. Krämen ska tjockna men inte skära sig.
  7. Bred ut krämen i ett jämnt lager och rulla ihop så att du får en rulltårta med skarven under. Förvaras i kylskåp eller frys.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.