Här använder vi potatismjöl med läckert resultat. Fyll med din favoritfyllning!
Instruktioner
- Ugn knappt 250°
- Klä en långpanna, 20x30 cm, med smör- eller bakplåtspapper. Pensla med lite flytande fett i långpannan innan du lägger på papperet så ligger det still. Vispa äggen med sockret till en tjock och pösig smet.
- Blanda potatismjölet med bakpulvret och sikta ned i äggsmeten.
- Rör om och bred ut smeten i långpannan direkt. Grädda på mittfalsen i den uppvärmda ugnen i ca 7 minuter.
- Stjälp upp rulltårtan på sockrat papper med en fuktig duk under och låt långpannan ligga ovanpå medan kakan kallnar.
- Blanda ingredienserna till fyllningen i en kastrull. Värm nästan till kokpunkten under omrörning. Krämen ska tjockna men inte skära sig.
- Bred ut krämen i ett jämnt lager och rulla ihop så att du får en rulltårta med skarven under. Förvaras i kylskåp eller frys.
Publicerat den
16 oktober 2008
Liknande recept
Skriv kommentar