Eftersom man har philadelphiaost som huvudingrediens så får man en extremt krämig rulltårta som är så mycket godare än någon annan jag någonsin ätit.
Instruktioner
- Först sätter man ugnen på 225 och lägger sedan ett bakplåtspapper i en mindre långpanna. (ca 25 x 35 cm)
Vispa ägg och socker tills det blir tjockt, pösigt och vitt.
Blanda sedan vetemjöl, potatismjöl och bakpulver i en annan bunke eller skål och rör ner mjölblandningen försiktigt i äggsmeten. Tillsätt vatten.
Bred ut smeten i ett jämnt lager i långpannan med hjälp av en slickepott.
Grädda rulltårtan mitt i ugnen i ca 5 min. Den ska ha fått lite färg och vara genomgräddad.
Ta sedan ut kakan och strö ca 1 msk socker jämnt över kakan. Lägg ett nytt bakplåtspapper ovanpå rulltårtan. Ta ett stadigt tag om båda kortändarna på bakplåtspappret och formen och vänd snabbt hela paketet upp och ner. Drag försiktigt bort pappret som kakan gräddats på.
Blanda alla ingredienserna till fyllningen i en bunke, rör om ordentligt med en sked eller vispa med elvispen till en jämn och slät smet.
Bred chokladfyllningen över rulltårtan när den svalnat och rulla ihop den från långsidan. Lägg rulltårtan med skarven neråt och låt den ligga en stund, vira gärna in den i smör- eller bakplåtspappret.
- Klart!
Publicerat den
24 juni 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Säger bara mums :)
Siffrorna före momenten är borttagna!
Går den att frysa?