Det söta i fyllningen bryter så gott mot rabarberns syrlighet. Själv tycker jag att vaniljglass är jättegott till!
Instruktioner
- 1. Finfördela smöret i mjöl och socker till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta raskt ihop till en deg. Detta går lätt som en plätt i matberedaren. Lägg degen kallt att vila i ca 30 min.
- 2. Tryck ut degen i en pajform, gärna med löstagbar kant. Sätt aluminiumfolie runt kanten och nagga bottnen.
- 3. Förgrädda pajskalen mitt i ugnen ca 10 min. 200 grader.
- 4. Riv mandelmassan. Ansa och skär rabarbern i små bitar.
- 5. Vispa samman creme fraiche med ägg, socker och vaniljsocker.
- 6. Fördela mandelmassan i det förgräddade pajskalet och lägg rabarbern ovanpå. Häll smeten över det hela.
- 7. Grädda mitt i ugnen ca 30-40 minuter eller tills allt har fått fin färg och stelnat. Bjud vispad grädde eller glass till.
Publicerat den
11 februari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar