Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rulltårta med nutella och banan fyllning

 
Skriv ut

God

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250 grader. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt. Tillsätt mjölk och rivet apelsinskal. Blanda vetemjöl med bakpulver, och kakao, vänd ner det i äggsmeten. Smält smöret, blanda i smeten. Bred ut smeten jämt och tunt på en plåt med bakplåts papper. Strö över mandelspån och grädda i mitten av ugnen i cirka 4 minuter.
  2. Sockra ett bakplåts papper och stjälp tårtbotten upp och ned. Lossa försiktigt bakplåts pappret från tårtbottnen. Låt svalna något.
  3. Bred ut nutella i ett jämt lager på den nygräddade chokladtårtbottnen och strö över tunt skivad banan.
  4. Rulla ena långsidan mot den andra till en tight rulle, var noga med att vika in första kanten ordentligt.
  5. Skär tårtan i cirka 2 cm tjocka skivor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.