Päronkonjaksrullen smakar utmärkt som kaka efter middagen till en kopp kaffe.
Instruktioner
- Vispa ägg och socker poröst. Blanda mjöl, bakpulver och kakao. Sikta ner det i smeten. Tillsätt päronkonjak och mjölk.
- Bred ut smeten på ett bakplåtspapper i en långpanna, 30x40 cm. Grädda mitt i ugnen ca 5 minuter. (känn med sticka).
- Stjälp upp kakan på sockrat smörpapper. Dra bort papperet som kakan gräddats på. Täck över kakan med långpannan och låt den kallna.
Rör smör och florsocker poröst till fyllningen. Tillsätt vaniljsockret och äggula. Smaksätt med päronkonjak.
- Bred fyllningen på den kalla kakan och rulla ihop den från långsidan. Låt rulltårtan ligga kallt en stund innan den ska skäras upp.
Den går bra att frysa.
Publicerat den
19 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar