Det här är en riktig rock´n´rull-tårta
Instruktioner
- Klä en långpanna 30*40 cm med bakplåtspapper. Värm ugnen till 250 grader.
- Vispa ägg och socker ljusgult och skummigt i en bunke.
Blanda mjöl och bakpulver i en annan bunke. Sikta ner det i äggsmeten och vänd ihop med en slickepott. Försök att inte röra om så mycket då tappar kakan fluffigheten.
Rör i mjölken försiktigt.
- Häll ut smeten i långpannan och släta till med slickepotten. Grädda mitt i ugnen ca 5 minuter, kakan skall få fin färg.
- Puttra äppelmoset och whiskyn på hög värme i några minuter.
Rör ut potatismjölet i 1 msk vatten och rör sedan ner i äppelmoset. Låt puttra någon minut till så att blandningen tjocknar lite.
- Sockra ett bakplåtspapper och stjälp upp kakan.
Bred genast på äppelmoset och rulla ihop. Låt kakan kallna med skarven nedåt
Publicerat den
20 mars 2011
Liknande recept
Skriv kommentar