Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rulltårta med whiskymos

 
Skriv ut

Det här är en riktig rock´n´rull-tårta

Ingredienser

Instruktioner

  1. Klä en långpanna 30*40 cm med bakplåtspapper. Värm ugnen till 250 grader.
  2. Vispa ägg och socker ljusgult och skummigt i en bunke. Blanda mjöl och bakpulver i en annan bunke. Sikta ner det i äggsmeten och vänd ihop med en slickepott. Försök att inte röra om så mycket då tappar kakan fluffigheten. Rör i mjölken försiktigt.
  3. Häll ut smeten i långpannan och släta till med slickepotten. Grädda mitt i ugnen ca 5 minuter, kakan skall få fin färg.
  4. Puttra äppelmoset och whiskyn på hög värme i några minuter. Rör ut potatismjölet i 1 msk vatten och rör sedan ner i äppelmoset. Låt puttra någon minut till så att blandningen tjocknar lite.
  5. Sockra ett bakplåtspapper och stjälp upp kakan. Bred genast på äppelmoset och rulla ihop. Låt kakan kallna med skarven nedåt

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.