Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Runda scones

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

I stället för traditionella utplattade scones har vi valt att baka ut dessa som runda kakor. Snabbt, lätt och anglosaxiskt, varför de också är en aning söta. Kan gärna serveras på engelskt vis med vispgrädde och sylt om man så önskar!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Häll mjöl, salt, socker och smör i köksmaskinen. Kör snabbt ihop degen.
  3. Häll i ägg och filmjölk. Arbeta degen till en jämn smet.
  4. Stjälp upp på mjölat bakbord. Platta ut till en rektangulär kaka, ca 1 cm hög, och tag ut rundlar med hjälp av t ex ett dricksglas.
  5. Lägg kakorna på bakpappersklädd plåt.
  6. Grädda mitt i ugnen 12-15 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.