Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Russinbullar med citron.

 
  • Serverar: 24 portioner
Skriv ut

Sockerbagarens favorit ! Vill du ha extra mycket citronsmak så riv i lite citronskal också.

Ingredienser

Instruktioner

Smula ner jästen i en skål. Värm mjölken till knappt 37 grader. Häll den över. Rör tills jästen löst sig. Ta i salt, socker, äggulor och hälften av mjölet. Klicka i det riktigt mjuka smöret under omrörning. Häll i resten av mjölet, spara gärna lite till utbakningen. Arbeta samman till en smidig deg. Låt jäsa under duk ca 45 minuter. Fyllning: Rör ihop alla ingredienser utom russinen. Dela degen i två bitar. Kavla ut varje del till ca 50x 15 cm. Bred på fyllningen och strö på russinen. Rulla samman och skär i 12 bitar. Nyp samman degen runt fyllningen i kortändan så att inte fyllningen rinner ut. Forma till avlånga bullar. Låt jäsa på en plåt med bakpapper under duk i 30-40 minuter. Grädda mitt i ugnen ca 7 minuter i 225-250 grader. Garnering: Pensla bullarna med smält smör och doppa dem i strösocker. Om bullarna ska frysas så vänta med garneringen tills de tinat.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.