Instruktioner
Smula ner jästen i en skål. Värm mjölken till knappt 37 grader. Häll den över. Rör tills jästen löst sig. Ta i salt, socker, äggulor och hälften av mjölet. Klicka i det riktigt mjuka smöret under omrörning. Häll i resten av mjölet, spara gärna lite till utbakningen. Arbeta samman till en smidig deg. Låt jäsa under duk ca 45 minuter.
Fyllning:
Rör ihop alla ingredienser utom russinen. Dela degen i två bitar. Kavla ut varje del till ca 50x 15 cm. Bred på fyllningen och strö på russinen. Rulla samman och skär i 12 bitar.
Nyp samman degen runt fyllningen i kortändan så att inte fyllningen rinner ut. Forma till avlånga bullar. Låt jäsa på en plåt med bakpapper under duk i 30-40 minuter.
Grädda mitt i ugnen ca 7 minuter i 225-250 grader.
Garnering:
Pensla bullarna med smält smör och doppa dem i strösocker. Om bullarna ska frysas så vänta med garneringen tills de tinat.