Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Russinkaka i långpanna

 
Skriv ut

En lätt kaka att göra i långpanna.

Ingredienser

Instruktioner

Kläd en liten långpanna 20 gånger 30 cm. Rör fett och socker vitt och pösigt, tillsätt ett ägg i taget och rör om väl mellan varje, blanda ner grädden. Tillsätt mjölet blandat med bakpulvret och russinen och rör tills smeten är väl blandad. Häll smeten i långpanna och platta till översidan. Grädda i 200 grader längst ned i ugnen ca 20-30 minuter. Låt kakan svalna lite på plåten innan den stjälpes upp på galler för att kallna. Skär kakan i bitar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.