Den här grytan har en ljuvlig smak av citron. En delikat måltid som kommer att bli mångas favorit.
383 kcal/portion.
Instruktioner
- Hetta upp oljan i en stekpanna på hög värme och bryn kycklingen i omgångar. Bryn varje omgång cirka 5 minuter. Börja med att lägga skinnsidan nedåt och gryn tills knaprig, vänd och bryn andra sidan. Lägg över kycklingen i en skål.
- Lägg vitlök och purjolök i stekpannan och låt fräsa cirka 5 minuter under omrörning. Skrapa botten av pannan för att få upp smaker från kycklingen.
- Tillsätt vinet och sjud under omrörning tills det mesta av vinet har kokat bort. Lägg tillbaka kycklingen i stekpannan och häll på citron, kycklingbuljong och soja. Lägg på locket. Låt sjuda 15 minuter. Vänd kycklingdelarna och sjud ytterligare 15 minuter.
- Ta bort stekpannan från värmen och strö över persiljan. Servera kycklingen genast, gärna tillsammans med ångkokta grönsaker.
Publicerat den
19 oktober 2009
Liknande recept
Skriv kommentar