Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rustik kycklinggryta

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Den här grytan har en ljuvlig smak av citron. En delikat måltid som kommer att bli mångas favorit. 383 kcal/portion.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hetta upp oljan i en stekpanna på hög värme och bryn kycklingen i omgångar. Bryn varje omgång cirka 5 minuter. Börja med att lägga skinnsidan nedåt och gryn tills knaprig, vänd och bryn andra sidan. Lägg över kycklingen i en skål.
  2. Lägg vitlök och purjolök i stekpannan och låt fräsa cirka 5 minuter under omrörning. Skrapa botten av pannan för att få upp smaker från kycklingen.
  3. Tillsätt vinet och sjud under omrörning tills det mesta av vinet har kokat bort. Lägg tillbaka kycklingen i stekpannan och häll på citron, kycklingbuljong och soja. Lägg på locket. Låt sjuda 15 minuter. Vänd kycklingdelarna och sjud ytterligare 15 minuter.
  4. Ta bort stekpannan från värmen och strö över persiljan. Servera kycklingen genast, gärna tillsammans med ångkokta grönsaker.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.