Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rutbröd med lingon

 
  • Serverar: 20 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Lättbakat frukostbröd, som blir saftigt och gott av sylten.

Ingredienser

Instruktioner

Ugn: 225 grader Smält fettet, häll i mjölken och värm till ca 37 grader. Rör ut den smulade jästen i degspadet. Blanda ner salt, sylt och linfrön. Rör ner det mesta av mjölet. Arbeta degen blank och smidig, och låt den jäsa ca 30 minuter. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den väl. Platta ut degen i en smord långpanna, ca 30 gånger 40 cm. Dela degen med en mjölad bordskniv i 20 bitar. Jäs i ca 30 minuter. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter. Låt brödet kallna under bakduk på galler innan det bryts i bitar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.