Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ruts fisksoppa

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

God festsoppa som kan förvandlas till vardagssoppa genom att minska på grädde och creme fraiche.

Ingredienser

Instruktioner

Koka torskblocket tillsammans med purjolök och morötter i bitar, 1 tsk salt och 4 vitpepparkorn. Ta upp fisken efter ca 10 minuter och dela den i bitar. Spara kokvattnet! Tärna potatisarna (inte för små tärningar) och koka dem i separat gryta tills de är lagom mjuka (ca en kvart), Gör en redning med smör, mjöl och tillsätt fiskbuljong (använd kokspadet + en buljongtärning). Tillsätt fiskbitarna, morötterna och purjolöken, potatis, chilisås, cremé fraiche och grädde. Koka upp. Vill du ha en tunnare soppa, tillsätt mer buljong. Före servering, lägg i tomatklyftor. Servera med t ex knäckebröd och ost.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.