- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 dag
Skriv ut
Det finns många recept på pasha, dethär är min variant som jag tillagar varje år till Pasha (Påsksöndagen).
Instruktioner
- Blanda kvargen, smetanan, den vispade grädden, sockret och äggulan. Tillsätt russin och mandelflarn efter behag. Tillsätt till sist rivet skal från citron samt citronsaften.
- Vissa föredrar en torrare pasha, andra en mindre avrunnen variant. Själv brukar jag ta en plastlåda (t.ex. från glass) och sticka hål i botten och sedan breda ut pashan i lådan. Ställ lådan på en tallrik och i kylskåpet ett dygn, garnera sedan med jordgubbar (eller kiwi, ananas etc.) och pashan är redo för festbordet. Den andra varianten är att lägga pashan i en kökshandduk och i placera den "hängande" i en bunke, då blir pashan tämligen avrunnen och torrare.
Publicerat den
27 april 2011
Liknande recept
Skriv kommentar