Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rysk pasha

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 dag
Skriv ut

Det finns många recept på pasha, dethär är min variant som jag tillagar varje år till Pasha (Påsksöndagen).

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda kvargen, smetanan, den vispade grädden, sockret och äggulan. Tillsätt russin och mandelflarn efter behag. Tillsätt till sist rivet skal från citron samt citronsaften.
  2. Vissa föredrar en torrare pasha, andra en mindre avrunnen variant. Själv brukar jag ta en plastlåda (t.ex. från glass) och sticka hål i botten och sedan breda ut pashan i lådan. Ställ lådan på en tallrik och i kylskåpet ett dygn, garnera sedan med jordgubbar (eller kiwi, ananas etc.) och pashan är redo för festbordet. Den andra varianten är att lägga pashan i en kökshandduk och i placera den "hängande" i en bunke, då blir pashan tämligen avrunnen och torrare.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.